Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
Leirikoulunuoria syömässä Nuorisokeskus Marttisen ravintolassa.
 
 
Ravintolat

Tervetuloa Marttiseen ruokailemaan!

Tuoreita tomaatteja ja persiljaa koko kuvan täydeltä.

Nuorisokeskus Marttisen ravintolapalvelut toimivat tilausravintolatyyppisesti. Keittiö on Marttisen oma, joten voimme toimia hyvin asiakaslähtöisesti. Arkiruokailut ovat tarjolla tilauksesta noutopöydästä Marttisen päärakennuksen ruokasalissa.

Ryhmien täysihoitohintaan sisältyvät aamiainen, lounas ja päivällinen, ripareilla myös iltapala. Mukaan saa retkilounaat, iltapalat ja eväät.

Kokouskahvitukset onnistuvat kaikkiin Marttisen tiloihin, joten päärakennukseen voi varata lounaita, Antintalolle Vihtasaunalle ja saunaosastolle iltapaloja. Juhliin löytyy valmiita menuja, joita voidaan myös räätälöidä asiakkaan mieleisiksi. Valmistamme myös tuotteita asiakas noutaa- periaatteella.

Asiakasryhmien erilaisuudet huomioidaan ja tarvittaessa suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä. Kokit huolehtivat erikoisruokavalioista, nämä kannattaa ottaa esille leirin tai tilisuuden tilausvaiheessa. Kasvis- ja vegaaniruoka sekä kasvisproteiinit ovat Marttisen keittiölle tuttuja ja asiakkailla on mahdollisuuden kerätä runsaasti kasviksia lautaselleen.

 
Ympäristöasiat ja kestävä kehitys on Marttiselle tärkeää

Ympäristöasiat ovat Nuorisokeskus Marttisessa lähellä sydäntä.  Käytössä ovat kotimaiset raaka-aineet aina kun mahdollista, mm.  liha ja maitotuotteet ovat suomalaisia. Marttisessa ei käytetä ylikalastettuja kalalajeja vaan lähivesistä nousevaa kuhaa ja haukea, joka jalostetaan esimerkiksi haukipihveiksi. Kasvisten sesongin mukainen käyttöä on keittiöllä tärkeässä roolissa.

Luomuravintola.fi

Keittiö on www.luomuravintola.fi -ohjelmassa mukana kolmella tähdellä. Tällöin säännöllisesti käytetään 17 raaka-ainetta luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan. Marttisen keittiön Armi-kokki on myös luomuviljelijä, häneltä saamme raikkaita salaatteja ja yrttejä kesäaikaan sekä vadelmia myös talven varalle.  

Raaka-aineet tulevat läheltä

Muita raaka-aineita ovat Joutsenjärven mansikat, kananmunat, jauhot (vehnä-, ruis-, perunajauhot), puurohiutaleet, myslit, laktoositon maito, piimä, kahvi,tee, kaakao ja monet mausteet. Niinpä  luomuna voimme tarjota mm. tuoreet sämpylät, kotipullat & kahvit, aamupalan puurot, vadelma- ja mansikkakiisselit. Paikallista ruokaa ovat myös metsäsienet ja puolukat. 

Luomu- ja lähiruoka-aineet myös juhlapöydässä

Juhlaruokalistalta voi valita Pappilan luomu- ja lähiruokapöydän, josta löytyy lisäksi upeita paikallisia raaka-aineita. Vuonna 2018 Nuorisokeskus Marttinen on mukana projektissa, jossa julkiset keittiöt verkostoituvat lähituottajien kanssa, siten lisätään ja monipuolistetaan lähituotteiden käyttöä.  

Reilunkaupan tuotteet kuten tee, kaakao ja banaanit täydentävät Marttisen yhteisvastuullista toimintaa.

 
 


 
 
 
Sivua päivitetty: 25.05.2021

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy