Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-32424830177.jpg
 
 
Extranet

Extranet

Tervetuloa Marttisen extranettiin.

Täältä löydät majoitussuunnitelmat, jotka voi täyttää sähköisesti, sekä leirikoulu-, leiri-, Nuotta-infot että linkin leirisi palautelomakkeisiin. Myös turvallisuussuunnitelmamme löytyy täältä.

 

Majoitussuunnitelmat

Nuorisohotellin majoitustilat sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa (A, B ja C), joissa on yhteensä 25 huonetta, 112 vuodepaikkaa. Majoitusrakennuksissa on tupakointi ja lemmikkieläinten pitäminen kielletty.

Hirsihuvilahuoneistot ovat viihtyisiä, hyvin varusteltuja 7 ja 8 henkilön hirsihuviloita. Hirsihuvilahuoneistoihin voit majoittua myös lemmikin kanssa, lemmikiveloitus 35,00 € / koko majoittumisaika.

 
 

Leiri-info

Nuorisokeskus Marttisessa on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa toteutettu leirejä jo 25 vuoden ajan. Leirien suunnittelussa nuorisokeskuksen henkilökunnan kokemus ja ammattitaito ovat järjestäjien käytössä. Järjestäjät ja leirien ohjaajat voivat keskittyä omaan tehtäväänsä, kun leirien rutiinit hoidetaan varmasti ja kokemuksella Marttisen puolesta. Marttisen idylliseen, kulttuurihistorialliseen ja samalla kuitenkin nykyaikaiseen miljööseen sopivat niin rippileirit, isoskoulutukset, muut nuorisoleirit urheiluseurojen leirit ja perheleirit.

 
Leiri-info
 

Nuotta-info

 
Nuotta-valmennus

Nuotta-valmennus

Kaksi nuorta nojailee istuen sillan kaidetta vasten.

Nuotta-valmennuksen ensisijainen tarkoitus on olla tukipalvelu ja lisäresurssi työpajatoiminnalle ja etsivälle nuorisotyölle. Nuotta-valmennus kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukemaan sosiaalisen vahvistamisen palvelukokonaisuuteen yhdessä nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön kanssa. Nuotta-valmennusta on järjestetty yhdeksässä valtakunnallisessa nuorisokeskuksessa vuodesta 2010 lähtien. Palvelu on maksuton työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön piirissä oleville nuorille ja heidän omille ohjaajilleen.

Nuotta-valmennuksen hinta

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee työpajaryhmien ja etsivän nuorisotyön osallistumista Nuottaan. Lähettävä taho vastaa ainoastaan matkakustannuksista.

Lataa tulostettava esite klikkaamalla tästä linkistä

Nuotta-valmennuksen tavoitteena on nuorten sosiaalinen vahvistuminen sekä eriarvoisuuden ja syrjäytymisen ehkäisy. Palvelulla edistetään lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman tavoitteita ja nuorten työllistymistä.

Nuotta-valmennuksessa nuoren sosiaalinen vahvistuminen toteutuu yhteisöllisyyden ja sosiaalisten tilanteiden kautta. Toiminnan tarkoituksena on nuorten itseluottamuksen, arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen ja terveiden elämäntapojen vahvistaminen sekä yhteistyötahojen palveluprosessin tukeminen. Nuotta-valmennus tarjoaa sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista tukea nuorille ja antaa työkaluja nuoren ja hänen oman ohjaajansa väliseen työskentelyyn. Valmennuksen menetelmissä korostuvat toiminnallisuus ja elämyksellisyys nuorisokeskusten pedagogisen työotteen mukaisesti.

Nuotta-valmennusta järjestetään intensiivi- ja päivävalmenuksina. Päivävalmennuksen tavoitteena on saada nuori intensiivivalmennukseen. Nuotta-valmennus on pienryhmätoimintaa, jolloin ryhmän enimmäiskoko on 12 nuorta. Yli 12 nuoren ryhmiä voidaan ottaa valmennukseen poikkeustapauksissa ja tällöin mukana on toinenkin Nuotta-valmentaja. Intensiivivalmennukset ovat leirimuotoisia ja sisältävät yöpymisen. Intensiivivalmennuksen tyypillinen kesto on 2-4 vuorokautta. Päivävalmennuksen tarkoituksena on ensisijaisesti tutustua nuorisokeskukseen ja madaltaa nuoren kynnystä osallistua intensiivivalmennukseen myöhemmin.

Jokainen Nuotta-valmennus suunnitellaan yksilöllisesti vastaamaan kyseisen ryhmän tarpeita ja tavoitteita. Valmennusten suunnittelu tehdään yhteistyössä nuorten ja heidän oman ohjaajan kanssa. Valmennukset toteutetaan pienryhmätoimintana niin, että ryhmän oma ohjaaja osallistuu valmennukseen nuorten kanssa. Ryhmän oma ohjaaja voi olla valmennuksessa tilanteen mukaan joko tarkkailijana tai tasavertaisena osallistujana nuorten kanssa.

(Suomen Nuorisokeskusyhdistys ry, Nuotta -käsikirja 2019)

Nuotta-valmennuksen infopakettiOhjeita Nuotta–valmennuksen suunnitteluunNuotta-leiriNuotta-leirin infopakettiOhjeita Nuotta–leirin suunnitteluunAnna meille palautetta Nuotta-valmennuksesta tai leireistäVinkkivideoita leirille ja vierailuunTurvallisuusohjeita
 

Palautelomakkeet

 

School Camp information 

School Camps in Marttinen

学校营

Youth Centre Marttinen 


 
 
Suomen nuorisokeskukset
 

Suomen nuorisokeskukset

Nuorisokeskus Marttinen on osaopetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallistanuorisokeskusverkostoa, johon kuuluu Marttisen lisäksi 8 muuta nuorisokeskusta eri puolilla Suomea. Nuorisokeskukset tarjoavat luonnonläheisen ja toiminnallisen ympäristön elämykselliseen yhdessäoloon.

Lyke verkosto
 

Lyke verkosto

Yksi keskeisimmistä arvoistamme liittyy ympäristön kunnioittamiseen. Olemme aktiivisesti mukana Suomen luonto- jaympäristökoulujen liitto ry:n toiminnassaja verkostoissa. Luontosuhteen vahvistaminen on yksi toimintamme tavoite.

Euroopan Neuvoston nuorisoyksikön laatumerkki
 

Euroopan Neuvoston nuorisoyksikön laatumerkki

Euroopan neuvoston nuorisoyksikkö on tunnustanut Nuorisokeskus Marttisen laatumerkillä. Euroopan neuvoston nuorisokeskusverkostoon kuuluu Marttisen lisäksi 12 muuta nuorisokeskusta ympäri Eurooppaa. Kansainvälisyys on tärkeä osa Marttisen toimintaa. Euroopan neuvosto pyrkii edistämään ja suojelemaan Eurooppalaistenjäsenmaidensayhtenäisyyttä, ihmisoikeuksiaja tasa-arvoa. Taustalla on ajatus, ettäjokainen ihminen on yhtä arvokas ja tietyt oikeudet kuuluvat meille kaikille

Syrjinnästä vapaa alue
 

Syrjinnästä vapaa alue

Nuorisokeskus Marttinen on syrjinnästä vapaa alue. Haluamme edistää yhdenvertaisuutta ja suhtaudumme vakavasti kaikenlaiseen syrjintään, kiusaamiseenja häirintään. Jokainen Marttisessa työskentelevä aikuinen on velvoitettu tarvittaessa puuttumaan syrjintätilanteisiin. Mikäli huomaat syrjimistä tai koet itse tulleesi syrjityksi, ota rohkeasti yhteys Marttisen henkilökuntaan tai oman ryhmäsi aikuiseen.

Portaat Luomuun
 

Portaat Luomuun

 Marttisen keittiö on Portaat luomuun-ohjelmassa portaalla viisi ja kolmen tähden luomuravintola. Noin neljännes raaka-aineista on luomua, kotimaisuusaste on 70%. Iso osa luomusta on myös lähiruokaa. Tavoitteena on tarjota yhä ilmasto- ja ympäristötietoisempaa ruokaa lisäämällä kasvisten käyttöä ja vähentämällä hävikkiä.

Reilun kaupan tuotteet
 

Reilun kaupan tuotteet

Marttisessa käytetään Reilun Kaupan kahvia, teetä ja banaaneja. Tavoitteena on tarjota yhä ilmasto- ja ympäristötietoisempaa ruokaa lisäämällä kasvisten käyttöä ja vähentämällä hävikkiä.

 
 
Sivua päivitetty: 10.06.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy