Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

19.12.2018

Joulurauhanjulistuksen myötä Nuorisokeskus Marttinen ja sen henkilökunta toivottaa joulurauhaa kaikille!

Joulurauhanjulistuksen myötä Nuorisokeskus Marttinen ja sen henkilökunta toivottaa joulurauhaa kaikille!
Nuorisokeskus Marttinen ja kaikki Suomen nuorisokeskukset julistivat joulurauhan nuorille ja lapsille keskiviikkona 28.11.2018.

Marttisen joulurauhanjulistuksen luki ja kirjoitti Satu Hotari, joka tekee työtä Marttisessa sen puolesta, että nuorten ääntä kuunneltaisiin Suomessa ja maailmassa enemmän!


Nuorisokeskus Marttisen joulurauhanjulistus

Julistamme Nuorisokeskus Marttisessa lasten ja nuorten joulurauhan nyt virallisesti ensimmäistä kertaa, samoin kuin muissa Suomen nuorisokeskuksissa tänä päivänä.

Toivomme joulunaikaan rauhoittumisen tuovan mukanaan hiljaisuutta, jotta kuulisimme paremmin ne äänet, jotka muuten usein hukkuvat kiireen alle. Toivomme pysähtymistä, jotta näkisimme paremmin ympärillemme.


Toivomme, että tänä jouluna jokainen lapsi ja jokainen nuori tulisi huomatuksi. Että hänen kohtaamiselleen ja häntä varten olisi aikaa ja kärsivällisyyttä. Että hän tietäisi olemassaolonsa merkitsevän enemmän kuin olemista - yhdessä tekemistä, unelmien elämistä, kirkkaana loistamista.


Avoimin mielin,

avoimin katsein,

avoimin korvin

ja avoimin sylein kohti tulevaa vuotta.

Hyvää joulua. Rauhaa.


This is our first time officially declaring Christmas Peace for children and the youth similarly as they do in all Finnish Youth Centers today.


We wish that settling down on Christmas time will bring quietness to better hear the voices otherwise fading under our hurries. We wish a chance to slow down to see what we are surrounded by.


We wish this Christmas every young person will be noticed. That there will be time and patience to be shared with them. That they would know that being them is more than just existing - togetherness, living dreams and shining bright.


With open minds,

open eyes,

open ears

and open arms toward the next year.

Merry Christmas. Peace.

Lasten joulurauha kertoo, mitä lapset joulultaan toivovat


Lapset ja nuoret ansaitsevat oman joulurauhan julistuksen. Suomen nuorisokeskukset juhlivat 25-vuotiasta keskusyhdistystään julistamalla lasten ja nuorten joulurauhan 28.11.2018. Julistus pohjautuu lasten ja nuorten ajatuksiin joulusta ja joulurauhasta.

Joulu on kaikkien juhla, mutta erityisellä tavalla se on lasten suuri juhla. Lapset ja nuoret odottavat joulultaan ennen kaikkea kiireetöntä yhdessäoloa perheen, läheisten, sukulaisten ja kavereiden kanssa.

– Olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että lapset ovat joulurauhansa ansainneet. Tämän päivän aikuisten hektinen elämä on syytä rauhoittaa edes jouluksi. Kuten palautteista olemme saaneet lukea, lapset toivovat joululta ihan tavallisia perheen yhdessäoloon liittyviä asioita. Kiireetön yhdessäolo perheen ja suvun kesken on tärkeää, kertoo Suomen nuorisokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Pietilä.
Joulurauhan julistus on perinne, joka johdattaa joulun viettoon ja julistaa joulun alkaneeksi. Suomen nuorisokeskusten lasten joulurauhan julistuksessa on ainesta paikalliseksi jouluklassikoksi.


Lasten ja nuorten hyvinvointia turvaamassa


Suomen nuorisokeskusyhdistys ry viettää 25. toimintavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlavuonna nuorisokeskukset ja keskusyhdistys muistuttavat ponnekkaasti lasten ja nuorten oikeuksista sekä valtakunnallisissa nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön tärkeydestä.

– Lasten joulurauha julistetaan nyt ensimmäistä kertaa nuorisokeskuksissa samana päivänä. Teemme tästä jokavuotisen perinteen. On ilo tuottaa lapsille ja perheille mukava pieni yhteinen hetki joulukiireiden keskellä. Julistuksen tarkoitus on herättää meitä aikuisia huomioimaan lapsia paremmin, tuumaa Pietilä.
– Työtä nuorisokeskuksissa tehdään lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Lapsiin ja nuoriin panostamalla edistämme parempia kasvuolosuhteita ja valoisampaa tulevaisuutta, Pietilä painottaa.

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 07.06.2023

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy