Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

08.10.2018

Nuorten ääni kuuluviin!

Nuorten ääni kuuluviin!
Jokaisella meillä on tarina kerrottavanamme. Jakamalla tarinaamme, omia näkemyksiämme ja kokemuksiamme, tulemme oleviksi ja osallisiksi muuhun maailmaan. Osallisuus määrittää identiteettiä ja itseluottamusta. Osallisuuden kokemus rohkaisee osallistumaan ja ilmaisemaan itseä edelleen, tuottaa mielihyvää ja turvallisuuden tunnetta.

Mutta kuinka jakaa tarinaa, jos kukaan ei kuule?


Vaikka nuorten kuulluksi tulemisesta on säädetty jopa lailla, on sen tiellä monenlaisia häiriötekijöitä: epäsuotuisia asenteita ja tuntemuksia, toimimattomia viestintäkanavia tai yhteistä kieltä, tiedon puutetta.

Minun nimeni on Satu Hotari. Liityin kuun alussa Nuorisokeskus Marttisen tiimiin ja työskentelemään Nuorten ääni kuuluviin tiedolla johtamisella ja osallisuuden edistämisellä –hankkeessa. Toimenkuvaani kuuluu etenkin nuorten osallisuuteen ja toimijuuteen liittyvän tiedon kartoittaminen ja sen jakaminen käytännössä hyödynnettäväksi.

Valmistuin kesällä Jyväskylän yliopistolta etnologian oppiaineesta. Opinnoissani olen perehtynyt erityisesti aktiiviseen kansalaisuuteen sekä arkeen ja kulttuuriin liittyviin tekijöihin. Lisäksi olen työskennellyt yhteisöpedagogina lasten ja nuorten kanssa monenlaisissa merkeissä.

Asun perheineni Jyväskylässä ja niin Virtain ympäristö kuin nuorisokeskustoiminta on minulle entuudestaan vierasta. Uskon, että lähtökohtainen etäisyys tähän toimintaympäristöön voi toimia jopa voimavaranani.

Olen innoissani uudesta työstäni ja työpaikastani, jossa uskon voivani hyödyntää osaamistani ja myös kehittää sitä edelleen. Mikäpä parempi lähtökohta tällaiselle hankkeelle kuin työyhteisö, jossa ensikokemusteni pohjalta jokainen jäsen vaikuttaa tulevan keskenään aidosti ja arvostetusti kohdatuksi – loistavana omana itsenään, oman tarinansa päätähtenä ja tasa-arvoisena kumppanina yhteisesti tuotetun hyvän pyörityksessä.


Kuullaan!

Toivoo Satu

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 07.06.2023

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy