Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

28.05.2021

Eeron TET-viikko Marttisessa

Eeron TET-viikko Marttisessa
Olen Eero Kallioniemi ja olin TET-harjoittelussa Marttisessa. Marttisessa toimin markkinointi puolella 3 päivää sekä ohjaajana 2 päivää.
Alla olevassa tekstissä voit tutustua TET-viikkooni Marttisessa.


Olin Marttisen nuorisokeskuksessa TET-harjoittelussa 24-28.5.2021. Marttisessa sain tehdä monenlaisia juttuja, kuten ohjata aktiviteetteja leirikoululaisille, auttaa henkilökuntaa ja kirjoittaa tätä tekstiä. Siellä oli tosi hyvää ruokaa, tortilloja, jäätelöä ja paistettuja muikkuja. Mieleeni jäi mukavat työntekijät ja kivat työtehtävät. Marttisen valitsin tettipaikakseni, koska haluasin ohjata aktiviteettejä ja tutustua Marttisen markkinointiin, siellä on paljon nähtävää kuten Perinnekylä ja ruoka on hyvää. Olen ollut myös Marttisessa aiemmin leireillä ja tapahtumissa. 

Ensimmäisenä päivänä saavuin puoli yhdeksän Marttiseen. Työpäiväni alkoi yhdeksältä, joten ensimmäiset puoli tuntia join kahvia ja puhuin kaverilleni Nikolle, joka oli myöskin tullut tettiin Marttiseen. Muut työntekijät olivat mukavia toivoittivat meille ja toisilleen huomenia. Kun kello oli yhdeksän esiteltiin meille ensiksi paikat ja sen jälkeen pääsimme leirikoululasten infotilaisuuteen. Info tilaisuudessa näytin Powerpointtia tietokoneelta ja katsoin kuinka leirikoululaisia opetettiin toimimaan Marttisessa. Infotilaisuuden jälkeen pidimme palaverin mitä me tulemme tekemään tämän TET-viikon aikan Marttisessa. Tämän jälkeen oli aika siirtyä markkinointipäällikkö Jarin luokse Antintaloon. Antitalossa Jari näytti esimerkiksi Marttisen nettisivuja ja kuinka niihin voi kirjoittaa. Sitten pääsin kirjoittamaan tätä tekstiä, jota luet juuri nyt. Maanantaina ruokana oli tortilloja ja jälkiruoaksi jäätelöä. Tämän jälkeen kirjoitin vielä tekstiä, jonka jälkeen TET-päiväni oli ohi.

Seuraavana päivänä tehtäväni oli tarkistaa onko Marttisen nettisivuilla kuvissa vaihtoehtoinen teksti, jotta myös näkövammaiset voivat tietää mitä kuvassa tapahtuu. Kun olin tarkistanut kuvat jatkoin tämän tekstin kirjoittamista. Kirjoitin myös englannikielistä versiota TET-viikostani. Ruokana tiistaina oli broileri wokkia, riisiä, perunaa ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia. 

Keskiviikkona olin ensin Suomen Nuorisokeskusten viestintä- ja markkinointitiimin kokouksessa, jossa käsiteltiin tulevia tapahtumia. Haastattelin myös Jaria. Sen jälkeen menin Väentupaan. Väentuvassa olin Nikon kanssa auttamassa pöytien siivomisessa ja esiliinojen taittelemisessa. Siellä oli myös seinäjokelainen kuvaaja John Bryan, joka kuvasi mukeja maalavia leirikoululaisia. John puhui englantia, joten englannin tunnit tuli tässä tarpeeseen. John opetti esim. miten sanoa Mug oikein koska ei ensin saanut selvää meidän rallienglannista. sen jälkeen menimme syömään. Ruokana keskiviikkona oli paistettuja muikkuja, muusia, yrttikastiketta, paahdettuja porkkanoita ja jälkiruoaksi mansikkavaahtoa. Tämän jälkeen yritimme etsiä Johnylle virtolaisista nettikaupoista macbookin laturia. Laturia ei löytynyt joten tulin Nikon kanssa Antintalolle jatkamaan tätä tekstiä. Tämän jälkeen lähdin Jarin kanssa päärakennukselle neuvotteluun jonka jälkeen pääsin lähtemään kotiin.

Torstaina siirryin markkinointipuolelta ohjauspuolelle. Ohjelmana oli mennä sähköfatbikeillä sillalle siltakeinuntaan. Aamulla ensimmäiseksi menin tarkastamaan yläköysiradan valjaita. Sitten menin avaamaan sähköpyörien lukkoja ja testasin niitä. Kun ryhmä tuli lähdimme siltaa kohti. Sähköpyörillä oli hauskaa ajaa, mutta vielä hauskempaa oli siltakeinunta. Autoin laittamaan naruja ja valjaita ja testasin myös siltakeinuntaa, joka oli tosi hauskaa mutta myös vähän pelottavaa. Kun olimme siltakeinuneet pakkasimme tavarat ja pyöräilimme takaisin Marttiseen. Kun olimme palanneet Marttiseen menimme ryhmän kanssa jousiampumaan. Jousiammunnan jälkeen lähdin kotiin. Ruokana torstaina oli chili con carnea, riisiä ja bataattilohkoja ja jälkiruoaksi luomusaskatoon-piirakkaa.

Maalitaulu täynnä nuolia

Viimeisenä päivänä kävin tarkastamassa huoneita. Pesin myös Nikon kanssa eilliseltä retkeltä kuraantuneilta sähköfatbikeja. sen jälkeen pelasimme biljardia ja joimme kahvia,  Perjantaina ruoaksi oli kaalikääryleitä, leupurin perunoita, punajuurikiusausta ja jälkiruoaksi luomumarjajugurttia. Tämän jälkeen TET-viikko loppui ja oli aika lähteä Marttisesta

Marttisessa tetissä oli kivaa ja kaikki olivat mukivia toisilleen. Suosittelen Marttista myös muille tettipaikaksi

T:Eero Kallioniemi 
 
 
 
Sivua päivitetty: 06.09.2021

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Syrjinnästä vapaa alue logoOpetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogoLyke-verkoston logoSuomen hostellijärjestön logoEuroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille

 
 
login Synergia Foxy